Vier groepen

Onze “atletiekbaan” is het natuurgebied van de Drentsche Aa. Hier hebben we het bosgebied met verharde en onverharde paden. Op de  verharde paden zijn diverse afstanden afgemeten en weergegeven.

We hebben momenteel vier verschillende trainingsgroepen. Afhankelijk van je snelheid sluit je aan bij één van deze groepen. Zo train je altijd op jouw eigen niveau.

A-Groep

De A-groep traint stevig en wil optimaal presteren. Er kan getraind worden voor het verbeteren van snelheid op de diverse wedstrijdafstanden, maar ook voor het vergroten van je inhoud of het onderhouden van je huidige niveau.

Niveau
In de duurlopen op de zondag wordt in deze groep met snelheden tussen de 10 a 12 km/u gelopen. De 10-km tijd ligt tussen de 39 en 50 minuten. De intervaltrainingen (woensdagavond) zijn intensief en hebben een omvang van 6 tot 10 km

Doel
Lekker hard trainen, maar ook de techniek verbeteren, hetzij om gemakkelijker te lopen, hetzij om blessures te voorkomen.

B-Groep

Een B-loper is zowel prestatiegericht als recreatief. Om mee te kunnen lopen beschik je al over een goede basisconditie en heb je ervaring op wat langere afstanden (>12km). B-lopers trainen ook om halve en hele marathons te kunnen lopen.

Niveau
Je kunt een duurloop van anderhalf uur volhouden. Het tempo tijdens duurlopen ligt tussen de 9 en 11 km/uur.

Bij intervaltrainingen (woensdagavond) wordt gevarieerd in tempo, lengte en duur van de inspanning.

Doel
Je wilt je snelheid, afstand en loop-efficiëntie verbeteren door gerichte training.

C-groep

In de C-groep wordt minder ver en minder hard gelopen. Plezier in het hardlopen in een gezellige groep is erg belangrijk. Uiteindelijk sneller lopen en het langer kunnen volhouden, is mooi meegenomen.

Niveau
Om lekker mee te kunnen, is een snelheid van 8,5 km/u en 45-60 minuten aan één stuk kunnen hardlopen wel een pré. Op zondag lopen we met elkaar een route van ca. 12 km en op de woensdagavond een wisselend programma met o.a. interval en fartlek.

Doel

Je wilt lekker lopen in een groep en met een goed gevoel thuis komen. En vooral langer en makkelijker dan je eerder deed, en misschien ook sneller.

Bootcamp-groep

De Running-bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder deskundige begeleiding van een Bootcamp-trainer. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren, tevens blessure preventief. Mocht je toch geblesseerd zijn, train mee om zo je spieren sterker te maken.

We trainen 1x per week op de maandagavond.

Niveau

Voor leden van Loopgroep De Drentsche Aa.

Doel

Je bent zo sterk als je zwakste schakel. We trainen om ook de zwakste schakel sterk te maken.