Trainers

Image

Gea Leenstra
Trainer B groep

In 1973 maakte ik voor het eerst kennis met de wegatletiek. Ik was meteen verkocht en ben nog altijd helemaal verknocht aan het hardlopen. Vanaf de oprichting van de loopgroep ben ik lid en sinds 2010 trainer loopgroepen. Op zondag begeleid ik lopers tijdens de (lange) duurlopen en hoop op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan het realiseren van hun (eventuele) hardloopdoelen. Vanwege de vele voordelen voor (lange-)afstandslopers en omdat het overbelasting en blessures tegengaat, worden de duurlopen in een rustig tempo gelopen ( wel met af en toe een versnellinkje). Bovendien geeft het alle tijd om gezellig te kletsen en te genieten van het prachtige Drentsche Aa-gebied.
Image

Kor Brandts
Trainer A - B groep

‘Altijd maar lopen’ werd mijn motto, toen ik op mijn 21-ste begon met hardlopen. Ik hou van afwisseling tijdens de training en ga vaak van de gebaande paden af, soms ook over stukjes bouwland. Om lang en blessurevrij te kunnen blijven lopen vind ik wisseltrainingen belangrijk. Je kunt mij dan ook regelmatig op de mountainbike of de racefiets aantreffen.
Image

Mirjam Bijlsma
Trainer A groep

Sinds 2000 ben ik hardlooptrainer bij Loopgroep De Drentsche AA. Ik beleef zelf ontzettend veel plezier en voldoening aan lekker trainen, buiten in de natuur zijn en de gezelligheid van een groep om mee te lopen. Wil dit als trainer graag met iedereen delen! Verder vind ik het in de trainingen erg belangrijk dat er aandacht is voor techniek, blessurepreventie en een mooie opbouw in training waarbij het soms heel rustig maar soms ook flink fanatiek mag gaan.
Image

Peter Rake
Trainer A - B groep

Ik loop al ruim 25 jaar hard en ben sinds 2010 trainer bij onze loopgroep. Voor mij staat plezier in het lopen voorop. Variatie in de training en aandacht voor de mogelijkheden en ambities van de hardlopers vind ik belangrijk. Door het hardlopen voel ik mij fit en energiek , en maak ik mijn hoofd leeg. Veilig en blessurevrij hardlopen vind ik essentieel. En lopen met anderen is zoveel leuker dan in je eentje
Image

Remy Notten
Trainer A groep

Sinds 2012 ben ik lid van de hardloopgroep. Zelf een beetje hardlopen deed ik altijd al, maar sinds ik lid ben van de hardloopgroep ben ik een fanatiek hardloper geworden. Ik ben ook trainer geworden om anderen te ondersteunen bij hun loopactiviteiten. Hardlopen is een prachtige sport en biedt mogelijkheden voor iedereen. En hardlopen is een activiteit die juist samen met anderen heel goed te doen is. Het werkt motiverend en is heel gezellig. Voor iedereen die af en toe hardloopt (en dat stukje vrijheid fijn vindt) zou ik toch willen zeggen, kom eens meelopen.Tot snel!
Image

Ria van Dam
Trainer C groep

Ik loop hard sinds 2003, samen met mijn man Gerrit. Af en toe loop ik nog wedstrijden, wat mij de motivatie geeft om te trainen. In 2015 heb ik mijn trainersdiploma gehaald. Als trainer vind ik het heel belangrijk dat met plezier aan een training wordt deelgenomen. Plezierig hardlopen gaat beter en makkelijker met een goede looptechniek. Daar besteed ik als trainer dus zeker aandacht aan. Als ik zie dat een loper mijn advies oppikt, geeft me dat een kick en een gevoel van tevredenheid. Daar doe ik het voor!