Over ons

nieuwe kleding

nieuwe kleding

In 1992 is door een aantal enthousiaste hardlopers uit Zuidlaren Loopgroep “De Drentsche Aa” opgericht. De loopgroep heeft inmiddels ruim 160 leden. We zijn een actieve loopgroep voor een ieder met (bijvoorbeeld marathon-)aspiraties, maar ook voor de zuiver recreatief ingestelde lopers.

In het verleden hebben we met een grote groep lopers aan grote marathons deelgenomen, waaronder Rotterdam, Klazienaveen, Terschelling, Berlijn, Kopenhagen en New York. Nu gaan we iedere twee jaar met een grote groep leden naar een “grote” (halve) marathon, het liefst in het buitenland..

Uiteraard zijn er ook nog de evenementen in Nederland waar onze leden aan deelnemen, zoals de Halve Marathon van Egmond, de Zeven Heuvelen Loop in Nijmegen,de City-Pier-City Run in Den Haag en de Dam-tot-Dam Loop Amsterdam-Zaandam. Tevens doen we jaarlijks mee met estafette teams aan de Run van Winschoten.

Training
Onze vereniging traint onder begeleiding van gediplomeerde trainers, ondersteund door een aantal assistent trainers. Kijk voor informatie over de groepsindeling en de trainingstijden op de pagina’s over training op deze site.

Evenementen
Als loopgroep organiseren we een aantal jaarlijks terugkerende evenementen. De bekendste is wel de Zuidlaardermarktloop in oktober.

Kijk voor meer informatie over dit evenement en de andere evenementen op de evenementenpagina’s op deze website.

Lid worden?
Wil je lid worden van onze vereniging, of gewoon een keer meetrainen om te kijken of het wat voor je is? Kom gerust een keer langs. Op de woensdagavond trainen we vanaf 19:30 uur tot 20:45 uur. Op de zondag ochtend vanaf 9:00 uur. Hieronder de trainingsvertrekpunten (dit verschilt in de zomer en winter)

Trainingsvertrekpunten:
Op de woensdagavond, gedurende de zomertijd: vertrekpunt: Ruiterweg 2, Café Restaurant “De Liefde de Drentsche Aa” te Schipborg.
Op de woensdagavond, gedurende de wintertijd of zoveel eerder dan nodig, in verband met invallende duisternis, vertrekpunt: Randweg 3,  Parkeerplaats FC Zuidlaren, sportpark De Wenakkers te Zuidlaren.
Op de zondagochtend, zomer- en wintertijd, vertrekpunt: Ruiterweg 2, Café Restaurant “De Liefde de Drentsche Aa” te Schipborg