WE GAAN WEER TRAINEN !!!

Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei jl. maakte premier Rutte bekend dat buiten sporten ook voor volwassenen weer mag vanaf 11 mei, mits anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden.

Nadere invulling hiervan is door de Atletiekunie uitgewerkt in een protocol.

Conform dit protocol zijn onze hardlooptrainingen inclusief Bootcamp inmiddels aangemeld bij de gemeente Tynaarlo en de gemeente Aa en Hunze.

Dus kunnen we de trainingen weer hervatten en wel op komende woensdag 13 mei om 19:30 uur.

Er gelden een aantal regels, waar wij als trainers, maar ook ieder deelnemend lid van onze loopgroep, aan moeten voldoen:

  • We zullen ten allen tijde moeten zorgen, dat de 1,5 meter in stand wordt gehouden, bij het verzamelen, maar ook tijdens de training. Dit kunnen we alleen met elkaar, samen doen.
  • Aan het begin van de training wordt gevraagd of er iemand zich niet lekker voelt. Ook bij milde griepverschijnselen, verkoudheid en hoesten, mag je NIET deelnamen aan de gezamenlijke looptraining.
  • Per 9 lopers zal er een trainer beschikbaar zijn, die middels een hesje goed herkenbaar is en door passanten namens de groep kan worden aangesproken.
  • Alle leden hebben het protocol van de Atletiekunie doorgenomen en zijn bereid zich hieraan te houden.

De trainers zullen onderling afstemmen welke richting ze opgaan en tevens voorbereiden op welke manier de 1,5 meter afstand goed tijdens de training kan worden aangehouden.

De parkeerplaats van het restaurant De Liefde van de Drentsche Aa is gesloten.

Loopgroepleden die met de auto komen, worden verzocht om de auto te parkeren op de parkeerplaats tegenover de Kymmelsberg.

Daar zullen we allen verzamelen. De trainers zullen vervolgens de verschillende groepen meenemen. Van een ieder wordt verwacht dat hij of zij zelf ervoor zorgt, dat 1,5 meter afstand wordt gehouden t.o.v. de andere lopers. De eerste training zal plaatsvinden op woensdag 13 mei 19.30 uur

In de bijlage van deze mail zit het protocol van de Atletiekunie.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en trainers