De winter is begonnen…..Op naar 2018!!

Terwijl ik dit voorzittersverhaal(tje) schrijf, zie ik met een blik op de kalender dat de winter inderdaad is begonnen, maar dat de kortste dag ook al weer achter ons ligt. Juist dat laatste vind ik zelf altijd weer belangrijk, want zonder al te filosofisch te worden is het licht voor veel mensen (daar hoor ik zeker ook bij) altijd belangrijk. En hoe gezellig de donkere dagen voor de kerst ook kunnen zijn, van zon en (meer) daglicht worden veel mensen toch vrolijker.
Maar vooruit, we zitten nog in december, we hebben al wat sneeuw gehad en ook wat ijzel en opgevroren wegen, welk laatste fenomeen tot de nodige valpartijen leidde, helaas ook tijdens onze loopgroep-trainingen. Juist in zo’n situatie werd het mij weer duidelijk dat de aanwezigheid van een mobiele telefoon in elke trainingsgroep echt belangrijk is. Om het “weer-praatje” nog even af te sluiten, we hebben de laatste maanden erg veel regen gehad, wat uiteraard zeer modderige paden en de nodige kletspoten opleverde, maar dit alles is toch nog beter dan de onberekenbaarheid van gladde ondergronden door opvriezing.

Dan de terugblik over de afgelopen herfstweken, Odense is al langs geweest, maar vlak daarna vond uiteraard ons grootste jaarlijkse clubevenement plaats, namelijk de Zuidlaardermarktloop. De weergoden waren onze Loopgroep dit jaar goed gezind, want het was zaterdag 14 oktober j.l. uitstekend hardloopweer, wat zowel positief was voor de lopers als het veelvuldig aanwezige publiek. De organisatie stond weer uitstekend, zeker ook door de grote inzet van zowel de Zuidlaardermarkt-commissie als de vele vrijwilligers vanuit onze Loopgroep. Allen uiteraard ook van mijn kant nog hartelijk dank voor jullie inzet! Toch ook even stilstaan bij de ontwikkelingen voor 2018 in het kader van de Zuidlaardermarktloop, want de loop wordt onderdeel van het Rabocup-circuit. Het proces van deze aansluiting heeft wel de nodige voeten in de aarde gehad, maar met behoud van een stuk eigen identiteit hoopt met toch de aantrekking op het lopersveld te houden en wellicht te versterken. We gaan het zien in het nieuwe jaar!

Natuurlijk waren er in de herfstweken ook weer de nodige kleinere en grotere wedstrijden waar onze clubleden aktief zijn geweest. Denk hierbij aan de Berenloop op Terschelling, de Amsterdam (halve) marathon, de afsluitende wedstrijden in het Rabocup circuit, de Adventure-run op Ameland en nog veel meer uiteraard. Allemaal evenementen waar één of meerdere leden van onze Loopgroep deel hebben genomen en zelfs op het podium zijn beland. Proficiat uiteraard.

De traditionele Sinterklaas-loop wil ik deze keer ook even noemen. Eigenlijk een simpel concept, gezamenlijke warming up, samen wat rennen door de Schipborgse duintjes en (moerassige) laagten en daarna met elkaar chocomelk drinken in Café de Drentsche Aa. Maar gegeven de grote opkomst bij dit evenement kreeg ik ook deze keer weer een warm clubgevoel. Gaan we dus ook in 2018 gewoon mee door!

Dan wat (korte) vooruitblikken op het nieuwe jaar. Onze eigen Arnoud Magnin Winter Cross komt er weer aan, dit keer weer gewoon op de (eerste) zondag van (4) februari. Hopelijk onder een beetje echte (winterse) cross-omstandigheden.

Voor het overige hebben altijd veel mensen het vizier op de Halve van Haren begin maart en er zal ook zeker worden getraind voor een voorjaars-marathon in bijvoorbeeld Rotterdam of Enschede. We gaan het zien. Het wordt verder een tussenjaar voor de club-marathon maar we gaan een beslissing nemen voor de volgende uitstap (in 2019). Verder plannen we als bestuur nog wel wat andere aktiviteiten in (zoals de tweejaarlijkse trainingsdag), we houden jullie op de hoogte.

Ter afsluiting wens ik alle zieke en geblesseerde leden veel sterkte en een snel en goed herstel toe. Mede namens de overige bestuursleden wens ik alle clubleden uiteraard een gezond, voorspoedig, en zeker ook sportief 2018!

Klaas Wildeboer