Van de voorzitter… het voorjaar mag wel beginnen!

Hoewel we op de kalender alweer de helft van maart hebben gehad, is het bepaald nog geen voorjaar. Niet dat we een hele zware winter achter de rug hebben, al kon er toch af en toe worden geschaatst, met een heel erg koud eind van februari en ook half maart nog weer matige vorst lijkt het voorjaar nog niet echt in beeld. Gelukkig er is de afgelopen tijd (zeker in februari) wel steeds veel zonneschijn geweest en eerlijk is braaf, daar knappen veel mensen ook van op, zeker na alle verschillende griep- en verkoudheidsgolven.

Zoals gezegd, geen zware winter, maar voor onze Loopgroep toch af en toe (erg) koude trainingen. Zelf herinner ik mij nog een woensdagavond training eind februari met een buitentemperatuur van min 8 Celsius(!). Dan blijven natuurlijk alleen de echte bikkels over. Maar voor rest konden de trainingen de afgelopen winterperiode toch gewoon doorgang vinden, zonder al te veel problemen en uiteraard dankzij onze prachtige faciliteiten op het Dennenoord terrein. Daar waren en blijven we natuurlijk als Loopgroep erg blij mee, laat dat duidelijk zijn. Met de komst van het voorjaar en dus ook de langere dagen zullen we het Dennenoord terrein weer spoedig gaan verlaten en weer op de beide trainingsdagen gaan starten bij Café De Liefde van de Drentsche Aa. En dan zeg ik beide trainingsdagen, maar zo langzamerhand mogen we de running-bootcamp die op maandagavond wordt verzorgd door Rieta Leistra Fidder ook wel als een “blijvertje” gaan beschouwen. Immers, de groep begon met deze activiteiten medio vorig jaar en is inmiddels al negen (9) maanden bezig. En nog belangrijker, de deelname is vrij stabiel (10-15 personen) en naar verwachting zullen er in het voorjaar nog een paar leden aanhaken. Dat aanhaken is trouwens geen belemmering, zo heb ik van de trainster begrepen, ieder kan de diverse oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. Dus, Loopgroep-leden die eens willen kijken of deze trainingen een mooie aanvulling op de woensdag- en zondag trainingen vormen, kom gerust meedoen. Jullie voorzitter kan het in ieder geval uit eigen ervaring aanbevelen!

Bij mijn voorzitterspraatje hoort ook altijd een stuk terugblik op de evenementen van de afgelopen periode. Na de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst, die deze keer in Zeegse plaatsvond onder veel belangstelling, hadden we uiteraard onze eigen Arnoud Magnin Winter Cross. Na vorig jaar één keer in januari te zijn gehouden, was de cross dit jaar weer gewoon op de eerste zondag van februari. Mooi (koud) crossweer, hier en daar lastig (modder)terrein, en gelukkig weer een stijgende deelname! De organisatie stond overal weer prima, met veel vrijwilligers van onze eigen Loopgroep. Alleen jammer dat de voorzitter en het hoofd parcoursbouw pas tien minuten voor de start duidelijkheid gaven over de startrichting van de deelnemers (verbeterpuntje derhalve). Gelukkig waren de lopers zo flexibel om keurig 180 graden om te draaien waardoor Agnes Magnin toch keurig om 10.00 uur het startschot kon lossen. Er was een mooie strijd in de diverse categorieën en ook dit jaar weer de nodige winnaars uit onze eigen Loopgroep. Nogmaals van harte!

Daarnaast was, al bijna even traditioneel als onze Arnoud Magnin Winter Cross, onze Loopgroep goed vertegenwoordigd bij de Halve van Haren. Juist die zaterdag was de voorjaarswarmte even weer voelbaar en hadden vele lopers de korte broek weer uit de kast gehaald.

Met onze eigen Winter Cross is ook het Rabocircuit is weer gestart, staat 25 maart de Annerboscross op de kalender en vlak daarna de Semslinie-loop in Annerveenschekanaal, waar een aantal (eigen) Loopgroepleden mede in de organisatie zitten. Alles van harte aanbevolen, zeker als je eens lekker in de eigen achtertuin een wedstrijd wilt lopen!

Dan nog even verder vooruitblikken. We gaan uiteraard lekker door met de trainingen, ieder op zijn/haar eigen niveau, en ik weet dat er de nodige Loopgroepleden eind april aan de start zullen komen in Enschede voor de Marathon aldaar (of de halve M) en volgens mij ook in Rotterdam. Tevens gaan we dit voorjaar weer Run-bike-brunchen, dat wordt gehouden op de eerste zondag in juni. Gelet op de flinke belangstelling bij de vorige edities wordt dit ongetwijfeld weer een succes. En tussendoor heeft deze en gene vast nog wel de nodige eigen evenementen op de zeer uitgebreide hardloopkalender gevonden, uiteraard (veel) te veel om op te noemen.

Tenslotte, mede namens het hele bestuur wens ik onze zieken en geblesseerden sterkte, beterschap en (snel) herstel toe en hoop de komende weken weer veel leden te mogen ontmoeten op onze trainingen!

Klaas Wildeboer