Van de voorzitter…  zomertijd!

De langste dag hebben we alweer gehad en het lente-seizoen is overgegaan in het zomerseizoen. Maar we hebben al behoorlijk wat “zomer-weken” achter de rug, mei was een prima maand qua weer en de maand juni was tot aan de langste dag eigenlijk helemaal zomers. Kortom, aan het weer kon het niet liggen de afgelopen tijd. Voor onze trainingen betekenen de flink hogere temperaturen uiteraard een stuk aanpassing, maar met onze bosrijke omgeving is daar ook altijd een mouw aan te passen. Zelf kan ik altijd erg genieten van de zomermaanden met haar lange avonden en lekkere temperaturen, laat dit maar tot november doorgaan! Dan nemen we die extra zweetdruppels van het hardlopen graag voor lief.

Als gebruikelijk blik ik altijd een stukje terug over onze aktiviteiten van de afgelopen maanden. Naast de deelname aan de Rabocup wedstrijden, waar een aantal leden nog steeds fanatiek aan het circuit (en voor de punten) deelneemt, hebben we dit voorjaar ook weer de 3-daagse marathon zien langskomen. Met een drietal verrassende routes, hulde aan de uitzetters uiteraard, was het weer een geslaagd evenement te noemen. De woensdag-avond is traditioneel altijd het drukst bezocht, maar op vrijdag zaten we toch weer met 30 personen in de kantine van ZFC voor de afsluitende (rijst)maaltijd. De organisatoren worden nogmaals bedankt voor hun routes als gezegd, maar ook voor de catering onderweg.

Na de terugblik volgt vanzelfsprekend het vooruitkijken. Allereerst zullen op 1 juli a.s. bij eetcafé Cosineros in Zuidlaren het 25-jarig jubileum vieren van onze club. Toch een hele mijlpaal! Inmiddels hebben zich ongeveer 50 personen opgegeven voor deze avond, waarvan sommige al sinds de oprichting lid van onze Loopgroep zijn. Op de avond zullen er ongetwijfeld de nodige anekdotes uit het verre en minder verre verleden langskomen, maar we gaan er in ieder geval een gezellige en feestelijke avond van maken, uiteraard met hapjes, drankjes, en muziek met een heuse DJ.

Na ons jubileum rollen we zo de vakantiemaanden in, waarbij het altijd weer de nodige improvisatie van het trainerscollectief vraagt om de trainingen te verzorgen, uiteraard vragen wij als bestuur hiervoor jullie begrip.

Zoals altijd gaan de trainingen gewoon door, niet in de laatste plaats voor die leden die zich gaan storten op onze club-marathon en halve marathon in Odense (DK). Er zijn bijna 40 deelnemers, waar we na jaren van enige terugloop best trots op zijn. Het belooft een gezellig uitje te worden, waar niet alleen accenten worden gelegd op prestaties maar zeker ook op gezelligheid. Zondag 1 oktober is het zover, bij deze en gene (ook bij jullie voorzitter) begint de (trainings)-spanning al te komen. Maar samen trainen voor een dergelijk evenement is uiteraard ook weer een extra impuls!

Na de zomervakantie, maar nog voor de clubmarathon in Odense, hebben we uiteraard ook nog de Run van Winschoten op de kalender. Ook dit jaar hopen we daar weer met in ieder geval twee teams aan de start te komen. Onze onvolprezen team-coördinator Paul Stalma is achter de schermen al weer druk doende met de voorbereiding. Deelname is van harte aanbevolen zou ik zeggen.

Tenslotte, mede namens het hele bestuur wens ik onze zieken en geblesseerden beterschap en snel herstel toe en hoop ook de komende (zomer)-weken veel leden te mogen ontmoeten tijdens onze trainingen, al dan niet voor Odense!

Klaas Wildeboer