Herfstpraatje van de voorzitter ……Odense zit er weer op!

In mijn zomerpraatje, dat ongeveer eind juni werd geschreven, was ik erg enthousiast over het prachtige zomerweer dat wij in mei en juni hadden. Helaas heeft deze trend zich in de maanden daarna niet doorgezet, dat weten wij inmiddels. Het was ook weer niet dramatisch maar toch.

Deze trend van instabiele weer heeft zich ook gemanifesteerd bij onze club-marathon naar het Deense Odense, welk evenement wij zojuist hebben gehad. Met ruim 40 personen op reis voor een clubmarathon, het was de laatste edities toch een aanzienlijk kleinere groep. Als bestuur en commissie deed de flink toegenomen deelname ons zeker goed. We organiseren kennelijk nog steeds een evenement waar behoefte aan is. Terugkijkend noem ik nog één keer het instabiele weer, wat hebben we een geluk gehad dat juist de zondag droog bleef en we iedereen in het stadion konden verwelkomen onder een haast strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje! Onderweg genoeg buien, maar toen zaten we droog in de bus. De meeste lopers, zowel van de hele marathon, als de halve marathon als de 10K, vonden het parcours toch niet echt vlak, er zaten de nodige hellingen in, die zowel een aanslag pleegden op de benen van de lopers, als het realiseren van hele snelle tijden verhinderden. Er  werd hier en daar wat afzien en dat was wel duidelijk voor de toeschouwers! Ook jullie voorzitter heeft flink geleden, neem dat maar aan. Uiteraard zijn er ook prachtige prestaties geleverd, veelal op basis van maandenlang trainen maar ook op basis van zeer uiteenlopende schema’s. Ik noem geen namen, maar de insiders weten waarover we het hebben. Eerlijk is braaf, er waren ook (persoonlijke) teleurstellingen, maar gelukkig overheerste het gevoel van een prachtig marathon-weekend, eigenlijk zonder problemen. Ook de supporters die er deze keer bij waren hebben enorm bijgedragen aan een verhoogde gezelligheid, zowel voor, als tijdens als na de wedstrijd. Allen die hebben meegeholpen aan de organisatie van dit weekend nog zeer bedankt voor jullie inzet!

In de zomermaanden valt er altijd een beetje minder terug te blikken vanwege de vakanties, maar we hebben als Loopgroep ook weer aan de start gestaan bij de Run van Winschoten. Eén volledig team, waarbij tien personen ieder tien kilometer mochten lopen en ons aller Sjirk Overal die in zijn eentje 100(!) kilometer heeft afgelegd. Beide met goed resultaat, Sjirk van harte nog! Er ligt dus wel een uitdaging om volgend jaar met twee teams te komen, want de organisatie voor Winschoten vindt dat de vele moeite (tent-opbouw, bemensing, etc.) die verricht moet worden voor één team eigenlijk niet in verhouding is. We gaan ons best doen volgend jaar, toch? Ook hier de organisatoren, Ria- en Gerrit van Dam en Paul Stalma, nog hartelijk dank voor jullie inzet!

De trainingen in de vakanties konden goed doorgaan, er waren gelukkig steeds voldoende trainers. Maar zoals gezegd, de herfst is begonnen en we trainen vanwege de steeds vroeger invallende duisternis al weer een aantal weken op het Dennenoord-terrein. Het is toch weer even anders, maar we zijn en blijven blij met deze mooi verlichte “buitenbaan” voor de herfst en wintermaanden.

Tussendoor waren er in de zomermaanden nog de nodige loopjes en wedstrijden, onder andere in het Rabocup circuit, waarbij ook onze Drentsche AA lopers flink aan de weg timmerden. Menig podiumplek werd opgeëist in de diverse categorieën. Gefeliciteerd allemaal!

Dan uiteraard ook even vooruitblikken op de herfstmaanden. De Zuidlaardermarktloop komt er weer aan (14 oktober a.s.), en ook bekende marathons van Eindhoven, Amsterdam en Terschelling. Gelet op onze zojuist gehouden club-marathon verwacht ik dat de deelname van clubleden aan de marathons wat lager zal uitvallen, wellicht doen veel leden dit jaar mee aan de Adventure-run (1/2M) half december in Ameland. Alle deelnemers alvast succes gewenst.

Tenslotte wens ik alle zieken en geblesseerden, een snel en goed herstel en iedereen alvast mooie herfstweken met zo mogelijk veel loopplezier toe!

Klaas Wildeboer